Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، صندوق‌های قابل معامله یا ETF ها در بورس یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری هستند که افراد با توان و سواد مالی مختلف می‌توانند از سهام این صندوق ها در سبد سرمایه‌گذاری خود داشته باشند.

این صندوق ها که پس از تشکیل وارد بورس می شوند، مانند سایر نمادها، سهام آنها در بورس معامله شده و کارکرد آنها شبیه صندوق سرمایه‌ گذاری مشترک است؛ البته تفاوت هایی هم با یکدیگر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی این صندوق ها را به عنوان نماد اصلی در سبد خود قرار می دهند و برخی دیگر نیز، مقدار کمی از آن را خریداری و نگهداری می کنند.

داراهای دولت در سال 99 چگونه متولد شدند؟

دولت نیز در سال 99 و با توجه به ورود افراد بیشتر به بورس، از این موقعیت برای کسب درآمد و واگذاری شرکت های دولتی استفاده کرده و تا کنون سهام دو صندوق ETF با عنوان دارا یکم و دارا دوم و یا پالایش یکم را به مردم فروخته است.

اما در همین مدت، اتفاقات عجیب و غریبی پیرامون این صندوق ها رخ داده است که بسیاری از فعالین بازار، دارا دوم را مقصر ریزش 45 درصدی بازار در 3 ماه گذشته می دانند.

اختلافات وزرای اقتصاد و نفت در ماجرای عرضه دارا دوم و منتفی شدن عرضه آن در مردادماه سبب، ورود بازار به وضعیت اصلاحی شد که قیمت این 3 نماد را در عرض 15 روز، به میزان 30 درصد کاهش داد. با پیگیری های صورت گرفته، دارا دوم در تاریخ 4 شهریور وارد بورس شد و افراد و سهامداران توانستند به خرید این چهار نماد در قالب پالایش یکم اقدام کنند.

البته از زمان شروع خرید سهام این صندوق، تا هم اکنون بیش از 40 درصد از ارزش این نمادها کاهش یافته است. یعنی افرادی که این چهار صندوق را خریده اند، در حال حاضر با زیان  مواجه هستند.

رد نظر رییس سازمان بورس در خصوص پالایش یکم

در همین زمینه، حسن قالیباف اصل رییس سازمان بورس در پاسخ به سؤال خبرنگاران در مورد بازگشایی صندوق پالایش یکم گفت: یک پیشنهاد از سوی سازمان بورس به دولت ارائه کردیم که از چند روز قبل انجام شده، اگر این پیشنهاد عملی شود، صندوق پالایش یکم به زودی باز می‌شود. البته الان هم پالایش یکم قابل بازگشایی است، چون از زیاندهی خارج شده و به سوددهی رسیده است.

نکته ای که باید در خصوص رد صحبت های قالیباف مطرح کرد، این است که ارزش این چهار نماد در تاریخ 8 آذرماه، 89310 ریال می باشد. یعنی بیش از 42 درصد کاهش ارزش این چهار نماد از روز 4 شهریور که خرید این صندوق میسر شد.

البته باید گفت دولت در هنگام فروش سهام این صندوق 30 درصد تخفیف ارائه کرد که با لحاظ این تخفیف، ارزش دارا دوم در حال حاضر حدود 62500 ریال می باشد. این یعنی حدود 38 درصد ضرری که خریداران این صندوق  تا اینجا متحمل شده اند. دولت هر سهم این صندوق را 100000 ریال فروخته است.

بررسی آماری صندوق پالایش یکم و 4 نماد پالایشگاهی

بررسی ها نشان می دهد نمادهای شبریز و شبندر با 51 روز فعالیت در 3 ماه گذشته بیشترین میزان باز بودن را در بین این 4 نماد داشته اند. نماد شبندر در این مدت 22 روز مثبت بوده که بالاترین میزان را میان این سهام ها داشته است. شبریز هم با 34 روز منفی، رتبه اول را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

نماد شپنا هم از نظر خرید حقیقی و هم از نظر خرید حقوقی در 3 ماه گذشته رتبه نخست را در بین این نمادها داشته است. همین نماد از منظر فروش حقیقی و حقوقی نیز بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است.

پالایش نفت اصفهان بیشترین ارزش را در میان این 4 شرکت دارد. تعداد خریداران حقیقی این نماد نیز در بین سایر نمادها تعداد بیشتری بوده است.

از نگاه تعداد خریداران و تعداد فروشندگان و نوع حقیقی و یا حقوقی بودن آنها باید گفت این 4 نماد در میان شرکت های بورسی از حجم و تعداد معاملات قابل قبولی برخوردارند که با اندکی مدیریت صحیح می توان آنها را به بهترین قیمت رساند که این شرکت ها بتوانند سرمایه خود را از طریق بورس جذب کنند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: صندوق ها سازمان بورس پالایش یکم دارا دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۲۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس در سکوت

آفتاب‌‌نیوز :

بازار سهام اولین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می‌رسد فعلا نه انگیزه‌ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با رشدی جرئی به ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید. همچنین نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی ۱۴۰۰ واحدی به ارتفاع ۷۶۵ هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «شپنا» و «شستا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «شگویا» و «تجلی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «خزامیا» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «کرمان» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، مبلغ ۵ هزار میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۵۱ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته‌ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می‌خورد، بازگشایی منفی صندوق‌های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز ۱۶۳ نماد در محدوده مثبت و ۲۶۶ نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس ۱۶۰ نماد در محدوده مثبت و ۱۸۰ نماد در محدوده منفی معامله شدند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد
  • کاهش ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحدی شاخص کل بورس
  • زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد
  • آتش بازی سهامدار عمده در شرنگی
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • بورس در سکوت
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت